13 Μαΐ 2020

Το Καλειδοσκόπιο του Τάσου Τρίκκα κυκλοφόρησε από τον Εύμαρο

Το πρώτο μας βιλίο που ξεμπλόκαρε λόγω καραντίνας
Το Καλειδοσκόπιο του Τάσου Τρίκκα
Με την εμφάνιση του κορονωϊού οι εκδόσεις Εύμαρος πήραν μια σοφή όπως αποδείχτηκε απόφαση. Να μην εκδώσουν κανένα βιβλίο όσο κρατάει η επιδημία και δεν μπορούν να γίνουν παρουσιάσεις. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση γιατί κατανούμε την προσμονή και την αγωνία του συγγαφέα να πάρει στα χέρια του το βιβλίο. Πολλά βιβλία ήταν έτοιμα να πάνε τυπογραφείο, κάποια ήδη είχαν πάει και κάποια ήταν στην τελική ευθεία. Ενημερώσαμε τους συγγραφείς πως χωρίς παρουσιάσεις των βιβλίων δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση των βιβλίων τους αφού είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλίσουμε τα οικονιμικά των συνεργατών μας.
Για πολύ ειδικούς και εξαιρετικούς σημαντικούς λόγους η μοναδική εξαίρεση ήταν το βιβλίο του Τάσου Τρίκκα «Καλειδοσκόπιο, εργατική τάξη και μεσοπόλεμος» και αυτό με περιορισμένο, σε πρώτη φάση, αριθμό αντιτύπων. Το βιβλίο πήγε στο τυπογραφείο τυπώθηκε αλλά στη διαδικασία της βιβλιοδεσίας, ήρθαν τα μέτρα και το τυπογραφείο σταμάτησε. Από την Παρασκευή το έχουμε στα χέρια μας. Λόγω του μικρού αριθμού αντιτύπων σε αυτή τη φάση το βιβλίο θα διατίθεται μόνο από το χώρο των εκδόσεων. Υπάρχει δυνατότητα παράδοσης σε κοντινές περιοχές στην Αθήνα και ασφαλώς με αντικαβολή.
Το βιβλίο είναι 576 σελίδες και κοστίζει 30 ευρώ.
Ο Τάσος Τρίκκας, ερευνητής, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός, μετά το εμβληματικό βιβλίο του ΕΔΑ, το νέο πρόσωπο της Αριστεράς, επανέρχεται ερευνώντας μια όχι τόσο γνωστή περίοδο της αριστεράς.
Με το Καλειδοσκόπιό του επιχειρεί να διεισδύσει με μια τεθλασμένη ματιά στην αριστερά του Μεσοπολέμου, μέσα από τις εσωκομματικές διαφωνίες στο ΚΚΕ και τους πολύμορφους τρόπους διαχείρισής τους. Το βιβλίο προλογίζει ο Κώστας Γαβρόγλου
Για περισότερες πληροφορίες:
Εκδόσεις Εύμαρος,
Ελευθερίας 2, Ταύρος,
Τηλ.: 210 97 08 811 /6984 91 16 22 (Πέτρος Κακολύρης)


Δεν υπάρχουν σχόλια: