1 Ιουν 2022

Παραπομπή σε δίκη 14 κατηγορουμένων αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση των πλαστών και αγύριστων δανείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Yπουργείου Πολιτισμού

Δημοσίευση στο Facebook του Χριστόφορου Βερναρδάκη

Την παραπομπή σε δίκη 14 κατηγορουμένων αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση των πλαστών και αγύριστων δανείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Yπουργείου Πολιτισμού διατάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. 
Πρόκειται για τη σκανδαλώδη υπόθεση των εικονικών δανείων που χορηγούσε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, κατά την περίοδο 2012-2014 σε υπαλλήλους του υπουργείου, τα οποία όμως όπως αποδείχτηκε ουδέποτε οι ίδιοι είχαν λάβει. 
To Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ΄ αριθμόν 1876/2022 βούλευμα που εξέδωσε, αποφάσισε την παραπομπή των 14 συνολικά προσώπων σε δίκη, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Τρία χρόνια τώρα, η εικονιζόμενη Υπουργός συγκαλύπτει τις υποθέσεις μεγάλων κακουργηματικών σκανδάλων στο Υπουργείο της. Χρησιμοποιεί μάλιστα και ορισμένους από τους εμπλεκόμενους σε θέσεις ευθύνης. Ταυτόχρονα, έχει εξαπολύσει μία τεράστια επίθεση διώξεων στους υπαλλήλους του Υπουργείου που υπερασπίστηκαν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. 

Τώρα, είναι εξαναγκασμένη να ασκήσει τα εκ του Νόμου πειθαρχικά της καθήκοντα. Μέχρι τώρα το απέφευγε, κινούμενη στα όρια της Παράβασης Καθήκοντος. Αλλά τώρα....

Κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύλλογοι εργαζομένων καλούνται να δράσουν και να δώσουν ένα τέλος στην κακοδιοίκηση της διαπλοκής και της συγκάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: