Ο ελληνικός λαός προσήλθε σε εθνικές κάλπες τον Ιούλιο του 2023. Κατέταξε με την ψήφο του τα κόμματα, κατά σειρά εκλογικής προτίμησης, κι εξέλεξε -με το ισχύον εκλογικό σύστημα- κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, ελάσσονα αντιπολίτευση κ.ο.κ.
Όταν κάποια/ος ερμηνεύει κατά το δοκούν τη λαϊκή βούληση και δρα ώστε να ανατραπεί η λαϊκή ετυμηγορία και να αντιστραφεί η παραπάνω κοινοβουλευτική τάξη,
όταν η προσωπική φιλοδοξία, επιλογή, αντίρρηση, άποψη, κέρδος, σχεδιασμός κ.ο.κ. γίνονται ισχυρότερα από τους δημοκρατικούς κανόνες της συντεταγμένης Πολιτείας,
πρόκειται -ανέκαθεν- για θεσμική εκτροπή. Η οποία δεν μπορεί παρά να χρεώνεται και να βαραίνει όσες κι όσους την οργανώνουν, τη μεθοδεύουν, την υλοποιούν και την υποστηρίζουν.
Κι επειδή, πρωτίστως η αποστασία Μητσοτάκη και ακολούθως η περίπτωση Σαμαρά-Συμπιλίδη, δεν διεκδικούν δημοκρατικές δάφνες στην πολιτική ιστορία της χώρας,
επειδή τα πολιτικά στελέχη -κι όχι μόνο- γνωρίζουν το βαρύ αντιδημοκρατικό στίγμα, τα μελανά γράμματα και την απαξία που επισύρουν για το όνομά τους τέτοιου είδους επιλογές, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τα αποτινάξουν από πάνω τους.
Σηκώνοντας σκόνη, εκφέροντας γενικόλογους αστήρικτους χαρακτηρισμούς -ακροδεξιάς ως επί το πλείστον χροιάς-, διατυμπανίζοντας τη δήθεν εξαπάτησή τους, το τέλος των αντοχών τους και μια "ιερή αγανάκτηση".
Προσπαθώντας έτσι, με κάθε τρόπο, να χρεώσουν σε άλλους την επιλογή τους, μ' ένα γαϊτανάκι φτηνών δικαιολογιών, που, το μόνο που καταφέρνει είναι να τους εκθέτει ακόμη περισσότερο, κατατάσσοντας τους ενορχηστρωτές και προπαγανδιστές της αντιδημοκρατικής πολιτειακής εκτροπής τουλάχιστον στη μία (κάποιους ίσως και στις δύο κατηγορίες) του κλασσικού πια ερωτήματος του αείμνηστου Κίτσου Τεγόπουλου της Ελευθεροτυπίας:
"Συνένοχος ή βλαξ?"
......................................................................
Η βασική "δικαιολογία", μόνιμη επωδός του ιδίου και όσων διάλεξαν να ακολουθήσουν και να στηρίξουν τον κ. Κασσελάκη στον ολοφάνερο πια αντιΣΥΡΙΖΑ σχεδιασμό του, στην αποκάλυψη ένταξής του στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και στην επαναφορά του στις δεξιές εργοστασιακές του ρυθμίσεις, είναι η πιασιάρικη (επικοινωνιακά και οπαδικά) έκφραση: αντιδημοκρατικό.
Με βασικές στιγμές "υποστήριξης" του παραπάνω συκοφαντικού χαρακτηρισμού, την μομφή κατά του κ.Κασσελάκη, την απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές και τέλος το Συνέδριο.
Η μομφή, για όσους δεν γνωρίζουν, δε θυμούνται ή κάνουν σα να μη θυμούνται, είναι ψηφισμένη καταστατική πρόνοια, συνιστά πολιτική απόφαση και υπερψηφίστηκε από 163 από τα 286 συνολικά μέλη της ΚΕ, δηλαδή από το 57% της ΚΕ. Αυτό λέγεται Δημοκρατία.
Η απόφαση για μη συμμετοχή τού εν λόγω στις εσωκομματικές εκλογές επιχειρήθηκε να μη ληφθεί -μέσω πρωτοφανούς για δημοκρατικούς κανόνες λειτουργίας συλλογικών οργάνων- απόπειρας τεχνητής πρόκλησης έλλειψης απαρτίας από την πλευρά Κασσελάκη. Δεν κατέστη αυτό εφικτό, κι έτσι η απόφαση υπερψηφίστηκε από 138 από τα 151 παριστάμενα μέλη της ΚΕ, δηλαδή από το 92% των μελών της. Αυτό λέγεται Δημοκρατία.
Τέλος, το Συνέδριο ήταν ανακοινωμένο και γνωστό σε όλες και όλους πως θα ήταν υβριδικό, πως στο χώρο θα εισέρχονταν μόνο πιστοποιημένοι Σύνεδροι, πως δεν θα απαιτούνταν φυσική παρουσία και πως όλες οι ψηφοφορίες θα γινόταν ηλεκτρονικά. Είτε δηλαδή κάποια/ος ήταν στο Γκάζι, είτε στο σπίτι του, είτε στο γήπεδο, είτε σε μπαρ, είτε στα γραφεία Κασσελάκη στον Ταύρο, είτε όπου αλλού, είχε τη δυνατότητα να εκφράσει δια ψήφου τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με την εισήγηση. Η πλευρά Κασσελάκη επιχείρησε ανεπιτυχώς για ακόμη μια φορά -μετά την απόπειρα πρόκλησης έλλειψης απαρτίας στην ΚΕ- να παρακωλύσει τις εργασίες του Συνεδρίου. Όταν απέτυχε προχώρησε στο επόμενο βήμα του σχεδιασμού του, καλώντας στα γραφεία του στον Ταύρο τους συνέδρους και τους υποστηρικτές του, αυτούς που είχε καλέσει να συγκεντρωθουν έξω από το κτήριο διεξαγωγής του Συνεδρίου, παρεμποδίζοντας, έτσι, τεχνητά την προσέλευση των Συνέδρων.
Αυτά περί δήθεν αποκλεισμού Συνέδρων που υποστήριζαν Κασσελάκη από τη λήψη Απόφασης.
Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του Συνεδρίου κ. Μαντζουράνη (συνημμένο βίντεο) και η αναζήτηση στο διαδίκτυο της συνέντευξης της υποστηρίκτριας του κ. Κασσελάκη μέλους της ΚΕ Χρύσας Καραγιάννη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, δίνουν τα πραγματικά δεδομένα και τις απαντήσεις για το τι πράγματι συνέβη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Συνολικά οι εκλεγμένοι Σύνεδροι ήταν 4.282. Ψήφισαν 3.072, η πρόταση για επικύρωση των 4 υποψηφιοτήτων υπερψηφίστηκε από 2.784 συνέδρους, κατά της εισήγησης ψήφισαν 276 και υπήρξαν και 12 λευκά. Το δε κείμενο της Πολιτικής Απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα. Αυτό λέγεται Δημοκρατία.
......................................................................
Υ.Γ. 1: Όσες και όσους ξενίζουν τα παραπάνω, είτε δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ τους σε οργανωμένες συλλογικότητες, είτε αισθάνονται υπεράνω αυτών και δε σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας, τη Δημοκρατία και τους θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας των κομμάτων και των αντιπροσωπευτικών συλλογικών τους οργάνων.
Υ.Γ. 2: Εν κατακλείδι, η Δημοκρατία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, δεν λειτουργεί αλά καρτ, έχει κανόνες, ο σεβασμός της δεν ανακοινώνεται αλλά αποδεικνύεται.
Τα κόμματα είναι πυλώνες της Δημοκρατίας, έχουν θεσμοθετημένους κανόνες, ψηφισμένους, αν δεν τους σέβεσαι και δεν τους αποδέχεσαι δεν είσαι υποχρεωμένος να συμμετάσχεις στις κομματικές λειτουργίες, προαιρετικά εντάσσεσαι στα κόμματα, όταν όμως το επιλέξεις δεν έχεις μόνο δικαιώματα, αλλα και υποχρεώσεις, με την πιο θεμελιώδη απ' αυτές το να σέβεσαι τους κανόνες της εσωκομματικής δημοκρατίας.
Κι όταν αποδειχθεί πως δεν το κάνεις υπάρχουν και συλλογικά ανακλαστικά και διοικητικές πρόνοιες, για όσες και όσους θεωρούν πως έχουν την ικανότητα να ενταχθούν σε ένα κόμμα για να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.
Στο όνομα δήθεν της Δημοκρατίας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου