28 Μαΐ 2024

Ο Κασσελάκης πήγε, οι «αριστεροί ψάλτες» έμειναν στα λόγια ...Του Κώστα Πουλακίδα στην Αυγή 28.5

✏Εχουν κάτι νεύρα στο Μαξίμου με το υπουργείο Δικαιοσύνης ακατανόητα. Θεωρούν ότι τους υπονόμευσε την πολιτική ατζέντα στέλνοντας στη Βουλή τη δικογραφία για τα Τέμπη, ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούει λέξη για τα Τέμπη και πιέζει τα μέσα ενημέρωσης έως τις ευρωεκλογές να μην αναφέρονται στο έγκλημα. Όμως το υπουργείο Δικαιοσύνης, λένε στο Μαξίμου, μόλις παρέλαβε (με μεγάλη καθυστέρηση) τη δικογραφία από τον Άρειο Πάγο έσπευσε να την επιδώσει στη Βουλή μία ημέρα πριν κλείσει και μία ημέρα πριν την παρουσία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια και με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μπούγα να απουσιάζει.

Έτσι ο πρωθυπουργός δεχόταν καταιγισμό πυρών για τα Τέμπη και δεν είπε ούτε λέξη!

Δεν μίλησε ούτε για την επιστολή Καρυστιανού... Και τι να πει άλλωστε; Εδώ αρνήθηκε να συναντήσει ως πρωθυπουργός της χώρας τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτή είναι η Ελλάδα του Μητσοτάκη: Τα θύματα των Τεμπών και οι συγγενείς τους δεν έχουν πρωθυπουργό.

Άμα θέλουν να πάνε να τους τρατάρουν κάνα φοντανάκι, καλώς. Αλλά πρωθυπουργό δεν θα δουν.Η κυβέρνηση έχει μπει σε άμυνα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Χάνει τη μάχη της ατζέντας. Δεν είναι μόνο τα Τέμπη. Είναι και οι κυρώσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που καθιστούν ένοχη την κυβέρνηση. Είναι και η ακρίβεια, ιδιαίτερα μετά την πολιτική ήττα Μητσοτάκη στη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή. Γιατί στη Βουλή δεν ήταν τόσο η ιστορία με την τιμή της φέτας όπου έκανε για πολλοστή φορά αυτό που συνηθίζει: να λέει ψεματάκια. Είναι ότι δεν ανακοίνωσε καμία πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επομένως θα συνεχίσει να υπάρχει η ακρίβεια.

Και όσο περισσότερος χρόνος περνά, τόσο θα γίνεται «ακρίβεια Μητσοτάκη»!

Την ώρα που η Ν.Δ. δεν μπορεί να επιβάλει την ατζέντα της, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτική. Τα σποτάκια του δεν αρκούνται σε αντιπολίτευση, υπενθυμίζουν τα μέτρα που προτείνει σε κάθε θέμα - μέτρα που δεν ακούγονται όσο δεν γίνεται σοβαρή πολιτική συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης. Και ταυτόχρονα διαμορφώνει προφίλ σε κοινά που τον αμφισβητούσαν και αναζητούν τρόπους διαμαρτυρίας. Η επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη εκνεύρισε τη Δεξιά που μιλά για «εκδρομούλα για selfies», ενώ παράλληλα «κλείνει στόματα» που φώναζαν από τα αριστερά. Ο Κασσελάκης (που τα έχει καλά με το ισραηλινό λόμπι, που τον έστειλαν οι Αμερικάνοι, που είναι για τα Χάμπτονς κ.λπ.) πήγε στην Παλαιστίνη. Οι «αριστεροί ψάλτες» δεν πήγαν.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: