29 Μαΐ 2024

Η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά την επομένη των ευρωεκλογών...[TΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΜΕΡΛΙΔΗ ΑΥΓΗ 29.5]

Ο πρώτος λόγος για τη διαμόρφωση των νέων ισορροπιών στην Κεντροαριστερά μετά τις ευρωεκλογές ανήκει και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και γι' αυτόν τον λόγο έχει ξεκινήσει ο νέος κύκλος επιθέσεων κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ηγεσίας του από το ΠΑΣΟΚ και άλλες κινήσεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.


Την ίδια ώρα η κυβερνητική τακτική προπαγάνδα επενδύει και πάλι στο σενάριο των εσωτερικών τριβών στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι διάφορα ΜΜΕ αναζητούν «πληροφορίες» για δήθεν διαφωνίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του κόμματος.


Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη στάθηκε αφορμή για να φανεί η αγωνία πολλών κομμάτων για την επόμενη ημέρα. Οι πρωτοβουλίες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η απήχηση των θέσεών του συνολικά, ακόμα και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ήδη έχει διαμορφωθεί η νέα ισορροπία πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου. Και αυτό προκαλεί τη νέα αγωνία των παλαιών συνεταίρων του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία δείχνουν πως δεν... ξεχνούν και ότι ο βασικός τους αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαχρονικά.


Κανείς, βεβαίως, δεν πρέπει να υποτιμά τις παγίδες που κρύβουν οι τελευταίες ημέρες πριν από την εκλογική μάχη. Η κυβερνητική προπαγάνδα στηρίχτηκε και το 2023 στις εσωκομματικές αντιφάσεις. Σήμερα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια νέα ισορροπία. Παρ' όλα αυτά, είναι ήδη ορατό πως αναζητούνται λέξεις, φράσεις, τυχόν ασάφειες οποιουδήποτε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φτιαχτούν σενάρια εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Δεν πρέπει να φύγει από την προσοχή μας και η επίκληση του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα ώστε να εμφανιστούν κάποια δήθεν σενάρια για την επόμενη ημέρα.


Τέλος, η καταφυγή της κυβερνητικής προπαγάνδας σε γνωστές πρακτικές (με αποκορύφωμα τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την καταστροφή που θα φέρουν οι αριστεροί) δείχνει την ανησυχία του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και ότι έχουν στερέψει πλέον από επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: