31 Μαΐ 2024

Σε ταληράκια.... της Αυγής 31.5

Λοιπόν. Το Mega αποκάλυψε προχθές ότι η απόφαση για το μπάζωμα στα Τέμπη ελήφθη στις 3 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά το δυστύχημα, σε μια σύσκεψη την οποία μέχρι τώρα αγνοούσαν οι πάντες.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν: ο περιφερειάρχης Αγοραστός, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Ι. Ξιφαράς. 

Και Πυροσβεστική, αστυνομία και Hellenic Train.

Ηταν κατεπείγον, είπαν, να αποκατασταθεί ο χώρος για να ξαναξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων.

Τους έπιασε η πρεμούρα να ξαναξεκινήσουν τα τρένα.

Τέσσερα χρόνια τα είχαν να κινούνται χωρίς φανάρια, αλλά ήταν κατεπείγον. 

Πράγματι, μέσα σε μισή μέρα, είχαν βρεθεί τα χρήματα, είχαν ανεβεί στη Διαύγεια, είχε βρεθεί ο εργολάβος και είχαν μπει οι μπουλντόζες στον χώρο και σε δύο μέρες είχαν τελειώσει.

Και 30 φορτηγά χώμα είχαν εξαφανιστεί. 

Τα τρένα ξανακυκλοφόρησαν 26 μέρες μετά, στις 29 Μαρτίου, αλλά μην είστε σχολαστικοί.

Και τα χώματα τα βρήκανε σε ιδιωτικό οικόπεδο, έναν χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2024.

Προσέξατε ότι από τη σύσκεψη έλειπαν η Εισαγγελία και η ανακριτική Αρχή; Καλά κάνατε.

Να πούμε εδώ ότι η σύσκεψη επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις των πυροσβεστών και των αστυνομικών. Ενώ ο Αγοραστός και ο Τριαντόπουλος δεν την αναφέρουν καθόλου.

Μάγκες. Τις ίδιες μέρες που είχαν βάλει τα κανάλια να σκούζουν πού είναι ο Σπίρτζης και πώς κοιμάται τα βράδια. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Τριαντόπουλος και ο Ξιφαράς ήταν από αυτούς που η πλειοψηφία της Ν.Δ. δεν επέτρεψε να κληθούν στην Εξεταστική για τα Τέμπη. Με το επιχείρημα έλα, μωρέ, 50 μάρτυρες που ζήτησε η αντιπολίτευση φέραμε.

Για 5 που δεν κλήθηκαν κάνετε έτσι;

Ο δε Αγοραστός κλήθηκε, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει, γιατί είναι υπόδικος για το μπάζωμα.

Μετά την αποκάλυψη, βέβαια, όρμησε στο ραδιόφωνο να δηλώσει Ιφιγένεια. Ότι τον θυσιάζουν για να σωθούν άλλοι.

Στην Εξεταστική δεν ήξερε να τα πει αυτά. Ας θυμηθούμε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει επισήμως μέχρι σήμερα ποιος φορέας αποφάσισε το μπάζωμα.

Και ότι ο Τριαντόπουλος έχει πει ότι δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού, δεν είχε καμία αρμοδιότητα, είχε πάει εκεί απλώς για να βοηθήσει. Μάλιστα.

Παρακάτω. Η κυβέρνηση δεν αντέδρασε καθόλου στην αποκάλυψη του Mega. Η Ν.Δ. όμως την έπεσε στον Κασσελάκη που ανέβασε το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα. Τυμβωρυχία, μικροκομματικά οφέλη, «μας έχει συνηθίσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτή τη στρατηγική» - έχουνε και θράσος.

Και «ο κ. Κασσελάκης φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για μυστικές συσκέψεις που οδήγησαν σε μυστικές αποφάσεις για "μπάζωμα" προκειμένου να μεθοδευτεί η "συγκάλυψη"»!

Όπα, παιδιά. Δεν φτάνει ο κ. Κασσελάκης στο σημείο.

Το Mega το αποκάλυψε.

Και δεν είπατε κουβέντα.

Και για να δείξει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, η Ν.Δ. παραθέτει διάφορα δελτία Τύπου από τότε, που λένε ότι «στον χώρο επιχειρούν γερανοφόρα οχήματα», «κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην περιοχή» και ότι «όλα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα». Ναι, παιδιά, αλλά δεν σας είπε κανείς ότι κρύψατε το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Αυτό που σας λένε είναι ότι οι 30 από τους 57 νεκρούς κάηκαν από μια εύφλεκτη ουσία, την ύπαρξη της οποίας διαψεύδετε.

Οτι τέτοια ουσία ανιχνεύτηκε στα χώματα, τα οποία εξαφανίσατε για έναν χρόνο.

Αυτή είναι η συγκάλυψη. Εντάξει;

Και ότι μέσα στα χώματα βρέθηκαν οστά θυμάτων. Αυτό.

Ο σχολαστικός

#Εφημερίδα Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: