17 Μαΐ 2024

iSYRIZA - Μητσοτάκης με περικεφαλαία


Syriza



Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες. Για δεκαετίες έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Όταν ο Σύριζα έφερε τη λύση τότε προσπάθησαν να αλιεύσουν ακροδεξιές ψήφους και συμμετείχαν περιχαρείς στις συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συνέχεια, όταν κέρδισαν τις εκλογές έκαναν το «κορόϊδο» για να μην κυρώσουν τα τρία μνημόνια συνεργασίας που προέβλεπε η συμφωνία.Τώρα που στη Βόρεια Μακεδονία επανήλθε το VMRO τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Δεν ειναι μόνο ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι.


Νέα χαράτσια στην Υγεία

Με νέα υπουργική απόφαση απεντάχθηκαν από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων τα σκευάσματα LONARID-N tb. & LONALGAL tb. τα οποία προορίζονται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων και τα οποία χορηγούνται σε πολύ ευπαθείς ομάδες, όπως οι καρκινοπαθείς. Το έχουμε ξαναπεί, βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας!


QUIZ 1:

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις ως προς τον αριθμό νοσηλευτών ανά 1000 κατοίκους. Πόσοι νοσηλευτές αντιστοιχούν ανά 1000 κάτοικους στην Ελλάδα;

Α. 18,3

Β. 19,2

Γ.  9,8

Δ. 3,8

Δείτε την απάντηση παρακάτω.

Για τον λαλίστατο βέβαια Υπουργό Υγείας στην Ελλάδα πάνε όλα πρίμα. 


QUIZ 2: Ποια θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στον πληθωρισμό τροφίμων σύμφωνα με τη Eurostat;

Α. 15η

Β. 13η

Γ.  9η

Δ. 2η 

Δείτε περισσότερα εδώ


Νέα έκθεση-κόλαφος για τη δημοκρατία στην Ελλάδα

Μια ακόμη διεθνής έρευνα κατατάσσει την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις όσον αφορά τη δημοκρατία και την αίσθηση ισονομίας και δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών. Πρόκειται για την έρευνα που μετρά τον «Δείκτη Αντίληψης της Δημοκρατίας» (Democracy Perception Index – DPI), η οποία διεξήχθη τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2024 και στην οποία συμμετείχαν 63.000 πολίτες από 53 χώρες μεταξύ των οποίων 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμεσά τους και η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει φύλλο και φτερό το κράτος δικαίου και η κατρακύλα δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Τελευταίο κρούσματα η παραίτηση και οι καταγγελίες του Προέδρου του ΕΛΓΟ προς τον Αυγενάκη ότι δέχθηκε «πιέσεις» για απευθείας αναθέσεις οι οποίες «δεν είναι απόρροια έκτακτων αναγκών αλλά προφάσεων», ενώ είχαμε και την άρνηση της ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρατώντας στο σκοτάδι τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Νέα δεδομένα για το έγκλημα στα Τέμπη

Η επικαιροποιημένη έκθεση των πραγματογνωμόνων, η οποία κατατέθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή φέρνει νέα δεδομένα στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση τουλάχιστον 16 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί. Οι λαμαρίνες της εμπορικής αμαξοστοιχίας εμβόλισαν δοχεία εύφλεκτα υγρά. Συγκλονιστικό επίσης εύρημα είναι ότι η πυρόσφαιρα προκλήθηκε από υλικό περίπου 12-15 τόνων, το οποίο δεν ήταν καθαρό διάλυμα, αλλά μείγμα στοιχείων μεταξύ των οποίων ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο.  


Ταμείο Ανάκαμψης (ΟΧΙ για Μικρομεσαίους)

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε απάντηση ερώτησης του Νίκου Παππά (Τομεάρχης Οικονομίας του Σύριζα).

  • Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.
  • Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.
  • Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου)».

Πες μας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις με το δημόσιο σύστημα υγείας. 


🤝 Γίνε εθελοντής στις δράσεις του Σύριζα

Πάρε μέρος στο κίνημα των πολιτών που αγωνιούν, αλλά και αυτών που δεν τα παρατάνε και συνεχίζουν να ελπίζουν. Δώσε λίγο από το χρόνο και τις γνώσεις σου για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για όλους τους πολίτες. 


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και σας προσφέρουμε δύο μήνες δωρεάν συνδρομή στην Αυγή. Συμπληρώστε τη σχετική αίτηση.


iSYRIZA
https://www.isyriza.gr/


Αυτό το μήνυμα στάλθηκε στο e-mail lafilios@gmail.com. Για να σταματήσετε να λαμβάνετε e-mail, πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: