5 Ιουν 2024

Στόχος της Νέας Αριστεράς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ο Αλέξης Χαρίτσης μιλά για «κόμμα Κασσελάκη», ενώ τα ηγετικά στελέχη του κόμματος αναλώνονται σε επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι στη Ν.Δ. ή στο ΠΑΣΟΚ

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη έχει θέσει ως βασικό στόχο της στην πορεία προς τις ευρωεκλογές της Κυριακής η Νέα Αριστερά, αντιλαμβανόμενη ότι οι διαρροές από την εκλογική βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η βασική της ελπίδα για να περάσει το όριο του 3%. Η Νέα Αριστερά έσπευσε να επιτεθεί στον Στ. Κασσελάκη με αφορμή το πόθεν έσχες που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, κατηγορώντας τον πως «με ευθύνη του λίγες μέρες πριν από τις εκλογές η χρεοκοπημένη Ν.Δ. πήρε πάσα για την αλλαγή της ατζέντας».


Η Νέα Αριστερά εκτιμά δηλαδή πως το ζήτημα της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και των πολιτικών βολεύει αντικειμενικά τη Ν.Δ. μολονότι και η ίδια επικρίνει το κυβερνών κόμμα γιατί κάνει μία από τις πιο ακριβές προεκλογικές καμπάνιες αν και είναι, στα χαρτιά τουλάχιστον, «το πιο χρεοκοπημένο κόμμα στην Ευρώπη». Αυτό που δείχνει να ενδιαφέρει τη Νέα Αριστερά είναι το πρόσωπο του Στ. Κασσελάκη, για τον οποίο ισχυρίστηκαν πως «απάντησε με μισά στοιχεία, που σε καμία περίπτωση δεν είναι πόθεν έσχες», κριτική παρόμοια με αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. 


Η στοχοποίηση του Στ. Κασσελάκη φαίνεται και από τις συνεχείς αναφορές του Αλέξη Χαρίτση και άλλων ηγετικών στελεχών της Νέας Αριστεράς στο πρόσωπό του, όπως και από τον χαρακτηρισμό του Αλ. Χαρίτση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως «κόμμα Κασσελάκη». Την ίδια ώρα, η κριτική της Νέας Αριστεράς προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη είναι χαμηλής έντασης. Η κριτική της Νέας Αριστεράς στον Στ. Κασσελάκη έχει αντιφατικά στοιχεία, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγορείται την ίδια ώρα και για ακίνδυνη, «lifestyle» αντιπολίτευση προς τη Ν.Δ. αλλά και για δεξιά οικονομική πολιτική και ταύτιση μαζί της στο προγραμματικό πεδίο.


Αυγέρη: Συνεταίροι Ν.Δ. και Νέα Αριστερά για να μην πέσει το σύστημα


Η ένταση μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων είναι εμφανής στην προεκλογική καμπάνια, όπως φάνηκε και από την αντιπαράθεση μεταξύ της Δώρας Αυγέρη και του Νίκου Φίλη (στον ΑΝΤ1). «Κάποιοι τελικά απέδειξαν γιατί αποστάτησαν. Είναι ξεκάθαρο ότι το έκαναν για να ρίξουν νερό στον μύλο της Δεξιάς και της κυβέρνησης καθεστώτος Μητσοτάκη-Ν.Δ. Ο κύριος Φίλης δεν είπε ούτε μισή φορά τη λέξη "Μητσοτάκης". Είστε συνεταίροι για να μην πέσει αυτό το σύστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Δ. Αυγέρη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: