7 Ιουν 2024

Ισχυρό μήνυμα [Editorial Εφημερίδα Αυγή 7.6.2024]

Η χθεσινή συγκέντρωση έδειξε πως από τη Δευτέρα δεν πρέπει να κυριαρχεί στις αποφάσεις μας ο φόβος για το αύριο, αλλά η ελπίδα

Πρέπει να σταλεί ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση από την κάλπη της Κυριακής, τόνισε χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα μάλιστα που υπάρχει μια προοδευτική παράταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφασισμένη και ικανή να ξαναφέρει την ελπίδα.

Ισχυρό κοινωνικό κράτος, δικαιοσύνη, αναδιανομή πλούτου είναι οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της αριστερής παράταξης εξουσίας. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας (παρών, φυσικά, στη χθεσινή συγκέντρωση) είναι αυτός που διαμόρφωσε την παράταξη εξουσίας.

Η κάλπη της Κυριακής δεν θα φέρει αλλαγή στη διακυβέρνηση, μπορεί όμως να διατρανώσει τη δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας για την ακολουθούμενη πολιτική, για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη των λίγων, που καταστρέφουν τις υπόλοιπες επιχειρηματικές τάξεις. Τη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας για την απουσία Κράτους Δικαίου, για την αδικία σε βάρος τόσων οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους της στα Τέμπη.

Η κάλπη της Κυριακής μπορεί, επίσης, να δείξει ότι υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση που θα δημιουργήσει τις συνθήκες αλλαγής στην εξουσία. Που θα ενώσει τον προοδευτικό κόσμο, από την Αριστερά της Αριστεράς έως το προοδευτικό Κέντρο, προσελκύοντας ακόμα και δυσαρεστημένους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Το μήνυμα θα είναι πως οι ισορροπίες στην πολιτική σκηνή θα αλλάξουν, πως οι ισορροπίες στην κοινωνική δράση θα αλλάξουν. Η προσπάθεια Μητσοτάκη να δημιουργήσει ένα καθεστώς μονοκρατορίας δεν είναι αποδεκτή. Πρωτίστως δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η οικονομική πολιτική Μητσοτάκη που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία.

Η χθεσινή συγκέντρωση έδειξε πως από τη Δευτέρα δεν πρέπει να κυριαρχεί στις αποφάσεις μας ο φόβος για το αύριο, αλλά η ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: