24 Μαρ 2019

9 χρόνια κι ακόμα δεν τέλειωσε η Μελέτη για το ρέμα Σαπφούς. Γιατί κύριε Πατούλη;

Αντιπεριφερειαρχης οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Χρίστος Καραμάνος προς Πατουλη δήμαρχο:

9 χρόνια κι ακόμα δεν τέλειωσε η Μελέτη για το ρέμα Σαπφούς. Γιατί κύριε Πατούλη;
Το ρέμα Σαπφούς είναι ένα επικίνδυνο ρέμα, το κυριότερο ρέμα του Αμαρουσίου, από το οποίο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού, απ’ όπου και η φωτογραφία.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει το έργο στο Τεχνικό της Πρόγραμμα το 2017, δεσμεύοντας 6,3 εκατ ευρώ, ενώ το 2018 το ποσό ανέβηκε στο 10,7 εκατ ευρώ, ικανοποιώντας αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου.
Όμως, η Μελέτη διευθέτησης του ρέματος, παρότι έχει ξεκινήσει από το 2010, παραμένει ακόμη ελλιπής, με ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός της οριοθέτησης του ρέματος υπάρχουν ιδιοκτησίες και επιβάλλεται η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου, για την οποία η Διοίκηση Πατούλη δεν έχει κάνει τίποτα, αν και το ζήτημα έχει επισημανθεί, εγγράφως, από την Περιφέρεια Αττικής, ήδη από το 2014!!!
Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει εγκρίνει τη Μελέτη διευθέτησης, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, πράγμα που αποτελεί την απόλυτη προϋπόθεση για την έναρξη κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου.
Συμπερασματικά, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του Αμαρουσίου αντιμετωπίζεται με αναποτελεσματικότητα από τη Διοίκηση του επί 12 χρόνια Δημάρχου κ. Πατούλη.
Γιατί να του εμπιστευθεί κανείς την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής;
Βέβαια, η υποτίμηση της αντιπλημμυρικής θωράκισης αποτελεί χαρακτηριστικό, όχι μιας μεμονωμένης Διοίκησης, αλλά συνολικά της επί δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής περιελάμβανε μόλις 3 (τρεις) αντιπλημμυρικές Μελέτες το 2014, όταν ανέλαβε η Ρένα Δούρου.   Σήμερα, έχουν ενταχθεί και προωθούνται 41 (ναι, σαρανταμία) αντιπλημμυρικές Μελέτες.
Οι πολίτες κρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: